De eerste dag dat we onze handen vuil gaan maken en beginnen met het afbreken van de kaaswinkel om daarna de bouw te starten van ons vegan restaurant New Vegas.

Ja, dat is daadwerkelijk wat er gaat gebeuren. Eerst alles slopen en dan vanaf punt 0 beginnen terwijl het pand zijn monumentale waarde behoudt. New Vegas Family, here we go!

Ken je dat… Dat wanneer er iets spannends staat te gebeuren en je je wekker daarvoor hebt gezet, dat je op de een of andere manier toch eerder wakker bent dan de wekker? Dat is precies wat ons overkwam deze eerste dag van onze toekomst. Allerlei emoties gieren door je lijf. Ik was nerveus, enthousiast, vrolijk, gespannen, de hele mikmak door elkaar. Hoe kan het ook anders: DE EERSTE DAG VAN ONZE TOEKOMST! De eerste dag van New Vegas Hup! Werkkleding aan! We gaan ervoor! 

New-Vegas-Dag1
Blije New Vegas koppies die staan te popelen om te beginnen!

Wat een bende!

Waar we al van op de hoogte waren, was het feit dat het pand was achtergelaten met alle spullen erin. Niet echt spullen die we nodig hebben voor het restaurant, dus je raadt het al: Een hoop om uit te zoeken en weg te doen. Bij binnenkomst was het dan ook eigenlijk de grote vraag: WAAR GAAN WE BEGINNEN? En dan nog niet te beginnen over de stank. Hopelijk is de kaas lucht eenmaal verdwenen wanneer New Vegas up en running is, maar op dit moment – Halleluja! Niets tegen de geur van kaas per se hoor. Maar wanneer in een kleine ruimte 3 maanden lang kaas in de koelingen heeft gelegen zonder dat deze koelingen aan stonden, tsja… dat ruik je wel.

New-Vegas-Verhuisbus
De grote verhuisbus

Onze grote held van de dag was absoluut Maarten van M&M Verhuizingen Haarlem. Dankzij zijn verhuisdozen en bus konden we orde op zaken stellen. Vuilniszakken voor wat weg kon en verhuisdozen voor het bewaren van spullen waar we wellicht nog iemand anders gelukkig mee konden maken. En de bus? Om alles uit het pand te krijgen! Waar naartoe? Dat wisten we nog niet precies, als het maar weg was zodat we een beetje konden inschatten met wat voor ruimte we te maken hadden. Wat de ruimte zou zijn van New Vegas. 

Dat de ruimte klein is, dat wisten we beide. Maar Bas heeft het mannelijke inzicht dat hij door de troep heen kan kijken en zich het restaurant al kan visualiseren. Tsja, ik kan dat dus niet. Voor mij was het dan ook oprechte noodzaak om alle ruis aan spullen van de voorgaande huurder zo snel mogelijk daar weg te krijgen. 

Het plan was duidelijk. Stap 1: Ontspullen. 

New-Vegas-Ontspullen
Onze lieve helpende handjes die helpen ontspullen
New-Vegas-helpende-handjes
Samen bouwen we New Vegas

New Vegas – Een plek voor iedereen

Met dank aan onze lieve familie en vrienden, die ons zo hard hebben geholpen en dit moment zoveel specialer voor ons hebben gemaakt. Dit is eigenlijk precies hoe we het voor ogen hadden en waar we op hoopten. Wij hebben New Vegas altijd voorgesteld als een plek die voor ons allemaal is. Niet alleen een plek van ons. Maar van iedereen die geholpen heeft aan het realiseren ervan. Dat is pas wat New Vegas speciaal zal maken. Samen maken we New Vegas. Ons geluk kan niet op. 

Het bord naar beneden

First things first. Het bord van de oude huurder hing nog vrolijk buiten, maar dat hoofdstuk was inmiddels echt al wel afgesloten. Hier maakten we dan ook wel echt een momentje van. Ik denk toch wel dat dit voelde als het eerste officiële New Vegas moment. De eerste van de velen die gaan komen. 

New-Vegas-officieel-moment
Een team, een taak

En zo zijn we nog wel even doorgegaan. Ik denk dat het een uurtje of 9 was toen ik Bas bijna smeekte dat het genoeg was geweest voor vandaag. Volgens mij had ie het liefste een tentje opgezet om te blijven overnachten. Had leuk geweest, maar… die kaas lucht. Vermoeid, met spierpijn maar volledig voldaan zette ik de wekker voor de volgende dag. En raad eens…

… Opnieuw versloegen we de wekker.