Ons verhaal

Waar het allemaal begon
Sommige dromen zijn bedoeld om te worden nagejaagd. Niet alleen omdat het dromen zijn, maar omdat deze voorbestemd zijn. Dat is deze droom voor ons.

Laten we beginnen bij het begin, want zoals elk verhaal kent ook dat van ons een startpunt. Een ‘er was eens’. Wij hebben elkaar leren kennen in een televisieprogramma, genaamd Utopia. En zoals mensen wel eens verliefd op elkaar worden, geldt dit ook voor ons. Maar hetgeen dat ons echt met elkaar heeft verbonden is het feit dat wij beiden als individu, al sinds we ons kunnen herinneren, dromen over ons eigen restaurant. Een individuele droom die sinds onze eerste ontmoeting een verweven passie is geworden. Een droom die voorbestemd is.

Nu gaat voor ons ook op dat we beiden door het leven gaan als veganist. En na wat jaren ervaring als veganist, weten we wat de meeste mensen nu denken: “Daar heb je weer zo een stoffig stel dat leeft op sla en elke dag koe knuffelt”. Wij kunnen jullie vertellen: Dit is dus precies wat we niet willen bereiken.

Net als de meeste stellen, lijkt het ons ook leuk om samen romantisch uiteten te gaan. Genieten van goede wijn, sfeervolle muziek, een fijne ambiance en eten dat een keuken niet speciaal op onze aanvraag voor ons hoeft te bereiden. Natuurlijk zijn er restaurants waar wij wel alles van de kaart kunnen bestellen. Maar onze ervaring leert dat we dan terechtkomen op plekken die ons doen begrijpen dat ‘het zijn van een veganist’ een stoffig label heeft. Veganisme is niet saai, stoffig, alleen maar sla en geitenwollensokken. Veganisme is hip en allesbehalve saai. Veganisme is gezond, voedzaam en lekker! Ons streven is dan ook om dat stoffige label van plantaardig eten voor altijd de das om te doen. Sterker nog, we streven ernaar dat de drempel naar het nieuwe eten verlaagd wordt. Om er zo voor te zorgen dat de aversie tegen een plantaardige maaltijd (waarvan we de bias begrijpen) wordt omgedraaid naar een affectie. We zouden wel moeten, want 3 jaar terug was het nog de twijfel of veganisme slechts een hype was. Maar tegenwoordig weten we wel beter: Veganisme is here to stay!

Laat ons duidelijk zijn: wij zijn niet tegen het consumeren van dierlijke producten. Wij zijn simpelweg voorstander van een ander dieet en willen hierin verschil brengen. Wij willen een totaalbeleving van een andere levensstijl verwezenlijken. Het gevoel creëren dat je een nieuwe wereld binnentreedt waar alle dieetwensen naast elkaar kunnen bestaan en waar niemand zich ‘anders’ hoeft te voelen. Een plek waar iedereen thuis is.

En zo begon ons verhaal bij een droom over een eigen restaurant. Een droom waar al maanden elke dag over wordt gepraat. Een droom waar al maanden naartoe wordt gewerkt. Een droom die al vele obstakels en tegenslagen kent en waar al veel bloed, zweet en tranen in zit. Een droom die nu steeds meer draagvlak krijgt en waar steeds meer in geloofd wordt. Een droom die nu een naam heeft gekregen: New Vegas.

De nieuwe manier van vegan, de nieuwe groenten. De nieuwe introductie van hoe plantaardig eten kan zijn. Hip en toegankelijk voor iedereen!

Wie zijn wij?

“Het gaat niet zozeer om wie wij zijn als individu. Het is wat er gebeurt wanneer wij als duo onze krachten bundelen. We delen dezelfde idealen, zijn op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan waar nodig. Wij zijn complementair aan elkaar en bezitten gezamenlijk een onuitputtelijke motivatie die voortkomt uit onze passie. Wat gebeurt is magie”.

 

Bas Veldhoven

Bas Veldhoven, 30 jaar en geboren en getogen in Haarlem, weet als chef-kok met vele jaren ervaring in een drukbezocht strand restaurant maar al te goed hoe hij een keuken moet runnen. Als kind was het al Bas zijn grote droom om een eigen restaurant te openen. Na de stap gemaakt te hebben naar plantaardig eten, heeft Bas zichzelf flink uitgedaagd creatief te worden met eten, om zo tot heerlijke plantaardige gerechten te komen. Deze creativiteit voor eerlijk en vernieuwend eten zal in ons restaurant tot uiting komen en mensen doen verbazen. 

 

Dominique Gruter

Als marketing-strateeg en SEO-specialist weet Dominique Gruter, 28 jaar en geboren in Utrecht, erg goed wat er nodig is om een bedrijf op een krachtige manier te positioneren. Met het grotere plaatje in haar achterhoofd heeft Dominique de stap gewaagd en is bij Bas in Haarlem komen wonen, om daar samen met hem de tanden te bijten in de grootse plannen van een eigen restaurant. Daarnaast heeft zij ervaring als leidinggevende in de horeca, wat erg gunstig is wanneer zij aan de slag gaat op de werkvloer van het restaurant.

Email

info@new-vegas.nl

Email

info@new-vegas.nl

Adres

Koningstraat 5
Haarlem, 2011 TB

Openingstijden

Wo. 17:00 - 23:00
Do. 17:00 - 23:00
Vr. 17:00 - 01:00
Za. 11:00 - 01:00
Zo. 11:00 - 23:00

Social Media