Ons verhaal

Waar het allemaal begon
Sommige dromen zijn bedoeld om te worden nagejaagd. Niet alleen omdat het dromen zijn, maar omdat deze voorbestemd zijn. Dat is deze droom voor ons.

Laten we beginnen bij het begin, want zoals elk verhaal kent ook dat van ons een startpunt. Een ‘er was eens’. Wij hebben elkaar leren kennen in een televisieprogramma, genaamd Utopia. En zoals mensen wel eens verliefd op elkaar worden, geldt dit ook voor ons. Maar hetgeen dat ons echt met elkaar heeft verbonden is het feit dat wij beiden als individu, al sinds we ons kunnen herinneren, dromen over het creëren van een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis mag voelen. Een individuele droom die sinds onze eerste ontmoeting een verweven passie is geworden. Een droom die voorbestemd is.

Nu gaat voor ons ook op dat we beiden door het leven gaan als veganist. En na wat jaren ervaring als veganist, weten we wat de meeste mensen nu denken: “Daar heb je weer zo een stoffig stel dat leeft op sla en elke dag koe knuffelt”. Wij kunnen jullie vertellen: Dit is dus precies wat we niet willen bereiken.

Net als de meeste stellen, vinden wij het ook heerlijk om romantisch uiteten te gaan. Genieten van een goed fles wijn, sfeervolle muziek, een fijne ambiance en eten dat de keuken niet speciaal op aanvraag voor ons hoeft te bereiden. Natuurlijk zijn er restaurants waar wij wel alles van de kaart kunnen bestellen. Maar onze ervaring leert dat we dan terechtkomen in een vegan snackbar of op plekken die ons doen begrijpen dat ‘de plantaardige keuken’ nog steeds een stoffig label heeft.
Veganisme is niet alleen fastfood. Noch is veganisme saai of stoffig. Veganisme is hip en allesbehalve saai. De plantaardige keuken is gezond, voedzaam en lekker!

Ons streven is dan ook de plantaardige keuken op een andere manier te herintroduceren. De nieuwe manier van vegan, de nieuwe groenten. De introductie van hoe plantaardig eten kan zijn. Hip en toegankelijk voor iedereen! We streven ernaar de drempel naar de veganistische keuken te verlagen, om er zo voor te zorgen dat de eventuele aversie tegen een plantaardige maaltijd (waarvan we de bias begrijpen) wordt omgedraaid naar een affectie. We zouden wel moeten, want in 2016 terug was het nog de twijfel of veganisme slechts een hype was. Maar tegenwoordig weten we wel beter: Veganisme is here to stay!

Laat ons duidelijk zijn: wij zijn geen extremisten tegen het consumeren van dierlijke producten. Wij betreuren alleen de wijze waarop dat nu gebeurt en zijn voorstander van een ander dieet. Een dieet die we graag met iedereen willen delen. Wij willen een totaalbeleving van een andere levensstijl verwezenlijken. Het gevoel creëren dat je een nieuwe wereld binnentreedt waar alle dieetwensen naast elkaar kunnen bestaan en waar niemand zich ‘anders’ hoeft te voelen. Een plek waar iedereen thuis is.

En zo begon ons verhaal bij een droom over een eigen restaurant. Een droom waar al maanden elke dag over wordt gepraat. Een droom waar al maanden naartoe wordt gewerkt. Een droom dat al vele obstakels en tegenslagen kent en waar al veel bloed, zweet en tranen in zit (van vochtige muren tijdens de verbouwing tot uitstel van de opening door de covid-19 crisis). Onze droom New Vegas, dat nu eindelijk gaat beginnen!

Wie zijn wij?

“Het gaat niet zozeer om wie wij zijn als individu. Het is wat er gebeurt wanneer wij als duo onze krachten bundelen. We delen dezelfde idealen, zijn op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan waar nodig. Wij zijn complementair aan elkaar en bezitten gezamenlijk een onuitputtelijke motivatie die voortkomt uit onze passie. Wat gebeurt is magie”.

 

Bas Veldhoven

Bas Veldhoven, 30 jaar en geboren en getogen in Haarlem, weet als chef-kok met vele jaren ervaring in een drukbezocht strand restaurant maar al te goed hoe hij een keuken moet runnen. Als kind was het al Bas zijn grote droom om een eigen restaurant te openen. Na de stap gemaakt te hebben naar plantaardig eten, heeft Bas zichzelf flink uitgedaagd creatief te worden met eten, om zo tot heerlijke plantaardige gerechten te komen. Deze creativiteit voor eerlijk en vernieuwend eten zal in ons restaurant tot uiting komen en mensen doen verbazen. 

 

Dominique Gruter

Als marketing-strateeg en SEO-specialist weet Dominique Gruter, 28 jaar en geboren in Utrecht, erg goed wat er nodig is om een bedrijf op een krachtige manier te positioneren. Met het grotere plaatje in haar achterhoofd heeft Dominique de stap gewaagd en is bij Bas in Haarlem komen wonen, om daar samen met hem de tanden te bijten in de grootse plannen van een eigen restaurant. Daarnaast heeft zij ervaring als leidinggevende in de horeca, wat erg gunstig is wanneer zij aan de slag gaat op de werkvloer van het restaurant.

Email

info@new-vegas.nl

Adres

Koningstraat 5
Haarlem, 2011 TB

Openingstijden keuken

Wo. 17:00 - 20:00
Do. 17:00 - 20:00
Vr. 12:00 - 21:00
Za. 12:00 - 21:00
Zo. 12:00 - 21:00

Social Media

telefoon

+31 6 15601278

Vacature